Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8 - Dag 9 - Dag 10 - Dag 11 - Dag 12 - Dag 13 - Geen Dag 14 - Dag 15 - Geen Dag 16 - Dag 17 - Dag 18 - Dag 19 - Dag 20 - Dag 21 - Dag 22 - Dag 30 - Dag 31 - Dag 46 - Dag 52

Dag 10 (13 plaatjes)

De hele dag ge-elektriekt. Er is boven nu ook licht, en als ik dat wil, werkende stopcontacten. Er is een begin gemaakt voor de buizen van de netwerk kabels en er is een aparte groep in de meterkast voor het kantoortje. Een handige tip : de verlichting van deze kamer is een andere groep dan de werktafels. Zo zit ik niet meteen in het donker als ik een apparaat opblaas of zo.

Ze zeiden het al bij de electro / electronica zaak : gebruik geen flexibele buis. Na het gedaan te hebben voor een stuk van hemelsbreed 2 meter kan ik het alleen maar beamen : GEBRUIK GEEN FLEXIBELE BUIS. Het beschadigt snel, als er een bocht in zit (en da's de hele clou van flexibele buis) is het heel lastig om er iets door te trekken en het is zo flexibel dat het de stugge draden niet op z'n plaats houdt. Die gaan namelijk een beetje krullen in de buis omdat ze nu eenmaal opgerold in de doos zitten. Uiteindelijk heb ik het hele ding op de grond in elkaar gezet en met draden en al in de muur gewurmd. Niet leuk.

Afgezien daarvan : elektrieken is best leuk klussen. Het is redelijk schoon en stil en je mag af en toe nadenken.

Vandaag heb ik de laatste doos geboord en de laatste sleuf gezaagd. De lawaaigste en stoffigste klussen zijn dus achter de rug.

De laatste doos is ook heel goed gelukt : ik heb van een opbouw schakelaar een inbouw gemaakt : schakelaar losschroeven en precies op het pijpje boren.

De draden naar de badkamer zitten klem (een na laatste foto, ze bungelen uit het plafond). Ze zijn ook net te kort om bij de beoogde centraaldoos te komen. Nieuwe trekken zal dan ook niet gaan en als ik ook nog eens in de badkamer ga hakken dan kan ik het wel vergeten om over een week de boel te laten stucken. Dit is tenslotte een huis en geen project. Blijft over : een centraaldoos speciaal voor de badkamer. Jottem

Klik op een plaatje om een grotere versie te zien.